Skal det være en Bibel?

Det skjer noe vakkert og viktig i Østfold disse dager

Av David Hetlelid, pastor

Jeg er veldig forsiktig når jeg sier det skjer noe vakkert og viktig i Østfold disse dager. Vi er igjennom første uka av aksjonen Bibelen til alle. Flere tusen hjem har allerede mottatt en flott utgave Bibelselskapets siste utgave av Bibelen. Dette er hva jeg opplever stort med denne aksjonen:

Fellesskap og samarbeid med kristne fra andre kirkesamfunn.
Hver dag i denne aksjonen snakker jeg med, tar en kopp kaffe, ber, reflekterer og samarbeider jeg med trossøsken med annen kirketilhørighet enn min. Spesielt givende synes jeg det er å be med andre trøssøsken. Å lytte til og ta del i hvordan andre språkfører det samme åndelig livet og det samme fellesskapet med den treenige Gud er utrolig givende.

Gleden og begeistring over å dele.
Det er ikke til stikke under en stol å si at mange har kviet seg med tanken om å skulle gå rundt å ringe på andres dører for å tilby en bibel. Det bryter nok med den norske sjenansen og respekten for privatlivets fred. Risikoen for å bli assosiert med Jehovas vitner, som jo er mer kjent for dør til død-aksjoner, er heller ikke noe en del av oss trives altfor god med.

Å se ansiktene og høre opplevelsene fra de som har delt ut Bibler har også vært en fantastisk fin opplevelse. Mange har bokstavelig tatt steget ut av sine komfortsoner, og det å gi bibler ser ut til å ha utløst åndelige endorfiner og dopamin til troslivet. Åndelig fornyelse, rett og slett.

Gleden av å få
Det kommer inn rapporter om mennesker som uttrykker en hjertens takk for å få en Bibel. Det å få en Bibel er stort i seg selv. I tillegg er det tydelig at en god del også blir berørt av selve handlingen at noen gir en flott og verdifull gave helt gratis. Og selve handlingen uttrykker Bokas hovedbudskap; at Guds nåde gis som en gave til alle som sier «ja takk».

Her et par tilbakemeldinger jeg har fått denne uka:
Fra treningssenteret.
Mens jeg satt og tok en kopp kaffe på treningssenteret (jeg har en overtrent kaffemuskel) roper en person mens 20-30 personer hører. «David, jeg fikk en Bibel i går. Kult!» Og gir meg en tommel.

På et kontor.
Jeg satt på kontoret til en jeg trengte råd av. Plutselig skiftet han tema og spurte:
-Du, når får jeg en Bibel. Ikke visste jeg at han visste at jeg er pastor.
-Hvor bor du?
- Kurland.
- Til uka, vi har startet i distriktet og beveger oss mot sentrum.
- Flott, den eneste bibelen vi har en gammel fra 1800-tallet. Går ikke å lese i den. Jeg trenger en ny, for det er et par ting jeg må finne ut av.
- Den som leter han finner, står det i boka.
- Ja
Og jeg merket rommet vi satt i dirret av noe eksistensielt.

Vær med på å dele ut
Det er mange tusen husstander som skal besøkes, og det trengs en god del flere som kan være med å dele ut. Vi fortsetter til uka fra mandag til fredag. Her i Sarpsborg møter du opp i Filadelfiakirken kl 1730. Du får en liten innføring i hva du skal si og gjøre når du deler ut, så kommer du tilbake kl 2030 for en rapportere hvordan det har gått.

Guds ord nådde stadig flere....
Apgj 6,7